Kompot z čerstvých mišpulí s rumem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 620 kcal
 - Sacharidy 158 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 6 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 158 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 534.8 mg
 - Vláknina 6800 mg
 - Vitamín A 6800 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dobře zralé mišpule přebereme, očistíme, na sítu propláchneme a necháme okapat. Mezitím rozmícháme cukr ve vodě a svaříme. Do vroucího nálevu přidáme mišpule a uvaříme doměkka. Po vyjmutí je rozdělíme do sklenic.
 - 
                                2
Roztok ještě znovu krátce povaříme a horkým zalijeme ovoce. Do každé sklenice přidáme 2 lžíce rumu a zavíčkujeme. Zabalené v dece necháme vychladnout a uložíme na suchém a temném místě.