Povidla z čerstvých moruší
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 237 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 11 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 195 mg
 - Vláknina 3400 mg
 - Vitamín A 3400 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zralé moruše přebereme, očistíme, omyjeme a prolisujeme. Kaši přemístíme do kastrolu a povaříme. Odstavíme, přisypeme cukr a za občasného promíchání jej necháme rozpustit při pokojové teplotě.
 - 
                                2
Poté po částech vaříme do zhoustnutí a ihned rozdělíme do sklenic. Po vychladnutí zavíčkujeme a uložíme na temném a suchém místě.