Loupané kompotované švestky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 150 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 12 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 314.3 mg
 - Vláknina 5600 mg
 - Vitamín A 5600 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Použijeme zralé, ale tvrdší švestky. Krátce je spaříme vroucí vodou, vyjmeme a oloupeme. Ihned ponoříme do vody smíchané s kyselinou citronovou, aby nezměnily barvu.
 - 
                                2
Po vyjmutí rozdělíme do sklenic, zasypeme cukrem, uzavřeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 25 minut.
 - 
                                3
Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.