Kompotované trnky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 529 kcal
 - Sacharidy 124 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 124 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 2 mg
 - Vláknina 36000 mg
 - Vitamín A 36000 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pokud možno, použijeme trnky spálené prvním mrazem. Očistíme je, na sítu důkladně propláchneme vodou a necháme okapat. Cukr rozmícháme ve vodě a převaříme. Do vroucího nálevu nasypeme trnky, cca 5 minut povaříme a necháme vychladnout. Poté je vyjmeme a rozdělíme do sklenic.
 - 
                                2
Cukerný roztok znovu povaříme a po vychladnutí nalijeme na trnky. Sklenice důkladně zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80°C sterilujeme po dobu 25 minut. V hrnci necháme vychladnout, vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.