Brusinkovo-jablečný rosol z Domažlicka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 617 kcal
 - Sacharidy 156 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 114 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 109 mg
 - Vláknina 3800 mg
 - Vitamín A 3800 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté brusinky dáme do rendlíku. Omyjeme sladká jablka, rozkrájíme, zbavíme jadřinců, jablka oloupeme a pokrájené na kostky je přidáme k brusinkám. Přidáme 0,5 dl vody a ovoce při mírné teplotě povaříme za častého míchání do měkka. Měkké ovoce propasírujeme a přidáme cukr. Znovu směs s cukrem provaříme a horké přelijeme do čistých a suchých sklenic, dobře uzavřeme a uložíme.