Chřest sterilovaný ve sladkokyselém nálevu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 58 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 653 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 0.2 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvý chřest důkladně propláchneme vodou, oloupeme od hlaviček směrem dolů a seřízneme na stejně dlouhé kousky. Svážeme po cca 10 kusech do svazků, postavíme je stonky dolů do vroucí vody a spaříme po dobu cca 2 minut.
 - 
                                2
Poté přilijeme další vroucí vodu tak, aby byly ponořené i střední části a opět 2 minuty spaříme.
 - 
                                3
Nakonec zalijeme i vršky, po 1 minutě vyjmeme a ihned zchladíme studenou vodou.
 - 
                                4
Vodu smícháme se solí, cukrem a kyselinou citronovou. Chřest rozdělíme do sklenic, zalijeme nálevem a zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 100 °C sterilujeme po dobu 60 minut.
 - 
                                5
Po dvou dnech zopakujeme sterilizaci při teplotě 90 °C po dobu 20 minut.
 - 
                                6
Vychladlé uložíme na temném a studeném místě.