Jahodovo-jablečný kompot
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 406 kcal
 - Sacharidy 104 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 9 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 104 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 295.7 mg
 - Vláknina 8584 mg
 - Vitamín A 8584 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 91.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jahody očistíme od stopek.
 - 
                                2
Z jablek odstraníme jadřince a nakrájíme na kostičky.
 - 
                                3
Každé ovoce povaříme zvlášť v roztoku cukru a vody. Scedíme, vložíme do mísy a zlehka promícháme.
 - 
                                4
Vymyté sklenice plníme a kompot zalijeme studeným cukerným roztokem. Do každé sklenice dáme 2 hřebíčky a uzavřeme.
 - 
                                5
Při teplotě 80 stupňů sterilujeme 20 minut.