Broskvový kompot
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 233 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 59 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 380.8 mg
 - Vláknina 6000 mg
 - Vitamín A 6000 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.2 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme broskve, nevyzrálé povaříme 3 minuty, rozpůlíme a vypeckujeme a narovnáme do vymytých sklenic.
 - 
                                2
Zalijeme vychladlým cukerným roztokem z litru převařené vody a cukru.
 - 
                                3
Uzavřeme a sterilujeme sklenice při 80 stupních 20 minut. Horké vyndáme a postavíme víčkem dolů.
 - 
                                4
Necháme otočené do vychladnutí.