Okurky sterilované s fazolovými lusky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 10 g Paprika zelená
  • 300 g Cukr krystal
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Křen
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 1 hrst Kopr čerstvý
  • 1 hrst Fazolové lusky zelené
  • 1.75 l Voda pitná
  • 5 dl Ocet kvasný lihový
  • 2 kg Okurky
  • 1 balení Petol
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 161 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 25 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 412.4 mg
  • Vláknina 7347.8 mg
  • Vitamín A 7347.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okurky očistíme a důkladně omyjeme. Cukr a ocet rozmícháme ve vodě, přivedeme k varu, přidáme petol a necháme vychladnout.

  • 2

    Okurky rozdělíme do sklenic a průběžně proložíme omytým koprem, pálivou paprikou, pokrájenou cibulí, očištěným křenem, kolečky mrkve a fazolovými lusky. Zalijeme nálevem, zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a v páře sterilujeme po dobu 5 minut.

  • 3

    Po vychladnutí vyjmeme a uložíme v temné a studené místnosti.

Komentáře k receptu