Sterilované feferonky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 42 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 1947 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 268.7 mg
 - Vláknina 2500 mg
 - Vitamín A 2500 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 119.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Feferonky očistíme, důkladně omyjeme a rozdělíme do sklenic. Ocet a sůl rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Roztokem zalijeme feferonky, sklenice zavíčkujeme a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Sterilujeme po dobu 5 minut od bodu varu. Po vychladnutí uložíme na temném a studeném místě.