Kompot ze sušených meruněk, švestek a hrušek
Suroviny
- 60 g Meruňky sušené
 - 60 g Švestky sušené
 - 60 g Hrušky sušené
 - 60 g Hrozinky
 - 200 ml Voda pitná
 - 250 ml Jogurt nízkotučný
 - 200 ml Zázvorové víno
 - 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 4 ks Hřebíček
 - 1 ks Skořice celá
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 - 2 polévková lžíce Zázvor kandovaný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 379 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 98 g
 - Sodík 51 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 3.8 mg
 - Draslík 562.7 mg
 - Vláknina 17711 mg
 - Vitamín A 17711 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.6 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nastrouháme citrónovou kůru a najemno nasekáme kandovaný zázvor.
 - 
                                2
Do vysokého rendlíku s vodou vložíme sušené švestky, sušené meruňky a sušené hrušky, přidáme hrozinky, celou skořici, hřebíčky, citrónovou kůru a lžíci kandovaného zázvoru, přilijeme zázvorové víno, přikryjeme a pomalu uvedeme do varu. Na mírném ohni ovoce vaříme asi 10 minut a když změkne, zchladíme ho a přelijeme do servírovací mísy.
 - 
                                3
Přikrytou mísu dáme do chladničky přes noc uležet.
 - 
                                4
Druhý den připravíme zázvorovou polevu. V misce dobře promícháme bílý jogurt s medem a lžící kandovaného zázvoru.
 - 
                                5
Před podáváním z kompotu vyjmeme skořici a hřebíčky a kompot rozdělíme na skleněné dezertní misky.
 - 
                                6
Kompot servíruje přelitý zázvorovou polevou.