Sterilizované papriky v rajčatovém protlaku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 157 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 96 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 439.1 mg
 - Vláknina 2400 mg
 - Vitamín A 2400 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 105.6 mg
 - Vitamín E 4.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata omyjeme, drobně nakrájíme a v hrnci s osolenou vodou povaříme doměkka. Potom je propasírujeme, necháme jen čistou šťávu, odpad vyhodíme. Vzniklý rajčatový protlak dochutíme octem, solí, cukrem a olejem. Hrnec vrátíme na sporák a protlak za občasného promíchání povaříme do rozpuštění cukru. Vaříme asi 15 minut.
 - 
                                2
Omyté papriky zbavíme bílé dužiny a jadřinců a nakrájíme je na tenké proužky. Nakrájené papriky naskládáme do skleníček. Zalijeme teplým protlakem a zavíčkujeme.
 - 
                                3
Naskládáme je do zavařovacího hrnce a povaříme 15-20 minut. Vytáhneme z hrnce, necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.