Sterilovaná hovězí roštěnka se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 236 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 197 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 49.9 mg
 - Draslík 423.3 mg
 - Vláknina 3312.7 mg
 - Vitamín A 3312.7 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.9 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso očistíme, důkladně omyjeme a pokrájíme na silnější plátky. Naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Zaprášíme moukou a na rozpálené části sádla zprudka opečeme po obou stranách.
 - 
                                2
Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme. Společně s nasekanou cibulí podusíme na zbytku sádla a přidáme k masu. Vše rozdělíme do sklenic, zalijeme šťávou z pečení a ihned zavíčkujeme.
 - 
                                3
Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujem po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.