Kompot z dýní a ananasu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 48 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Kompot ananasový
  • 600 g Cukr krupice
  • 30 g Kyselina citrónová
  • 0.5 kávová lžička Tresť mandlová
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Hřebíček
  • 4 l Voda pitná
  • 3 kg Dýně
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 337 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 21 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 87 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1069.1 mg
  • Vláknina 4556.8 mg
  • Vitamín A 4556.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.1 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýně rozkrojíme, lžící vyloupneme střed se semínky a dýní nakrájíme na malé kousky. Kousky dýně dáme do hrnce s vodou a kyselinou citrónovou. Necháme 24 hodin rozležet.

  • 2

    Potom nálev scedíme, do hrnce vlijeme 2 l čisté vody, přisypeme cukr, vložíme hřebíček a přivedeme k varu. Do vroucí vody vložíme kousky hrušek a povaříme 5-8 minut. Do hrnce přidáme celý ananasový kompot i s nálevem, ochutíme trestí a opět přivedeme k varu.

  • 3

    Horký kompot rozdělíme do teplých skleníček. Citron omyjeme, nakrájíme na plátky, odstraníme jádra a položíme do každé skleníčky na vrch kompotu. Naplněné skleníčky uzavřeme víčky. V zavařovacím hrnci sterilizujeme při 80 stupních 20 minut.

  • 4

    Skleníčky s kompotem necháme vychladnout a uložíme na studené a tmavé místo.

Komentáře k receptu