Kompotový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 431 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 13 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 64 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 633.8 mg
 - Vláknina 14558 mg
 - Vitamín A 14558 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.3 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušené švestky namočíme do vhodné nádoby s teplou vodou. Následovně je necháme okapat, vypeckujeme a nakrájíme na širší nudličky.
 - 
                                2
Všechny kompoty, ananasový, meruňkový, mandarinkový a hroznový přelijeme přes sítko. Potom ovoce nakrájíme na stejné kousky a dáme do misky. Přidáme připravené švestky. Čerstvá jablka nakrájíme na stejné kousky jako kompotové ovoce a přidáme je do misky. Nakonec do salátu dáme nahrubo nakrájené ořechy.
 - 
                                3
Ve vhodné nádobě smícháme dohromady rum, citrónovou šťávu a šťávu z mandarinkového kompotu - 1dl. Vše dobře rozšleháme a zalijeme připravené ovoce v misce. Vše zlehka promícháme, dáme do lednice vychladit.
 - 
                                4
Vychlazený salát rozdělíme na dezertní talířky a podáváme.