Tykvový kompot
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 115 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 10 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 409.6 mg
 - Vláknina 7313.7 mg
 - Vitamín A 7313.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tykev rozkrojíme, vyřízneme dužinu a nakrájíme na kostky. Vsypeme do hrnce, přisypeme rozinky, cukr, mletou skořici, špetku mletého muškátu, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Velmi zvolna vaříme 10 až 15 minut, aby tykev změkla, ale aby se nezozvařila.
 - 
                                2
Tykvový kompot rozdělíme do misek a před podáváním vychladíme v lednici.