Krůtí ragú s meruňkovým kompotem
Suroviny
- 500 g Krůtí prsa
 - 400 g Kompot meruňkový
 - 50 g Petržel - nať
 - 125 ml Rajčatová šťáva
 - 125 ml Víno bílé
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 4 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 špetka Skořice mletá
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.26 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 366 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 479 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 81.3 mg
 - Draslík 840.8 mg
 - Vláknina 8270.3 mg
 - Vitamín A 8270.3 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 40.3 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibule i česnek oloupeme a rozkrájíme na plátky. Meruňkový kompot slijeme, šťávu z kompotu uschováme, půlky meruněk překrojíme.
 - 
                                2
Krůtí prsa opláchneme, osušíme papírovým ubrouskem a pokrájíme na nudličky.
 - 
                                3
Troubu zapneme na 200°C (plyn na stupeň 6).
 - 
                                4
V rendlíku rozehřejeme olej, přidáme krůtí maso a za stálého míchání zvolna opékáme do hněda. Maso osolíme, opepříme a přendáme na talíř.
 - 
                                5
Do kastrolu po mase vložíme cibuli, česnek, opečeme do měkka, přidáme skořici, papriku, bobkový list, rajčatovou šťávu, víno a šťávu z meruňkového kompotu. Zvolna asi 10 minut za stálého míchání povaříme, až se tekutina mírně odpaří.
 - 
                                6
Do směsi vrátíme opečené krůtí maso, přidáme kompotované meruňky, dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 25 minut, až je maso hotové.
 - 
                                7
Podáváme ozdobené snítkami petrželky.