Margaritta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 67 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 40 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 421.1 mg
 - Vláknina 4530.6 mg
 - Vitamín A 4530.6 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.7 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo, vyzrálá rajčata rozkrájíme na čtvrtky, česnek oloupeme a stroužky rozpůlíme, zázvor nakrájíme na kousky. Bylinky nasekáme nahrubo. Vše vložíme do kastrolu, osolíme, opepříme a na mírném plameni za častého míchání dusíme asi 20 minut. Na závěr vmícháme cukr a necháme rozpustit.
 - 
                                2
Směs rozmixujeme, dáme do čistého kastrolu a na malém plameni za častého míchání (aby se směs nepřipalovala) dusíme zhruba asi 2 hodiny.
 - 
                                3
Hotovu směs vlijeme do skleniček zhruba 10 minut při 80 °C sterilujeme.