Nakládaný chřest

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 15 g Sůl
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kg Chřest zelený
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 19 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 486 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 0.1 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z předepsaného množství surovin připravíme jednu 750g sklenici nakládaného chřestu.

  • 2

    Kilogram chřestu omyjeme a odřízneme dřevité části. Chřest svážeme do malých svazků a asi 5 minut povaříme ve slané vodě. Scedíme a ochladíme v ledové vodě. Paličky chřestu naskládáme do sklenice špičkami nahoru, tím zabráníme jejich poškození.

  • 3

    Do vroucí vody přidáme ocet ( na litr vody jednu lžíci octa) a sůl (přibližně 15 g na litr vody) a tento nálev vlijeme do sklenice s chřestem. Sklenici pečlivě uzavřeme a v tlakovém hrnci zavaříme, postupujeme podle návodu výrobce tlakového hrnce.

Komentáře k receptu