Kompot ze sušeného ovoce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 100 g Švestky sušené
  • 200 g Hrušky sušené
  • 3 ks Hřebíček
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 hrnek Křížaly (sušená jablka)
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 711 kcal
  • Sacharidy 190 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 122 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 190 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1211.9 mg
  • Vláknina 38805.1 mg
  • Vitamín A 38805.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené ovoce omyjeme, vložíme do kastrolu, zalijeme vodou tak, aby bylo potopeno a necháme tak dlouho, až nabobtná.

  • 2

    Poté vmícháme cukr, koření, v téže vodě uvaříme.

  • 3

    Před podáváním vmícháme citronovou kůru a šťávu.

Komentáře k receptu