Kompot z čerstvého ovoce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cukr moučkový
  • 225 g Ostružiny
  • 150 g Jogurt bílý
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Jablka
  • 2 ks Fíky čerstvé
  • 3 dl Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Likér bezinkový
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 289 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 25 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 4.9 mg
  • Draslík 521 mg
  • Vláknina 18852.5 mg
  • Vitamín A 18852.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme pomocí škrabky kůru z citronu a vymačkáme šťávu. Dáme do pánve citronovou kůru i šťávu, likér z černého bezu, cukr a vodu. Vaříme 10 minut.

  • 2

    Oloupeme jablka, zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky a přidáme do pánve. Vaříme 5 minut, dokud nebudou měkká. Odstavíme pánev a dáme vychladit.

  • 3

    Jablka a sirup přendáme do servírovací mísy, přidáme ostružiny a nakrájené fíky. Vše zamícháme. Přikryjeme a dáme do lednice, dokud nebudeme kompot podávat.

  • 4

    Do misky vlijeme jogurt a pokapeme ho medem.

  • 5

    Kompot podáváme s polevou z jogurtu a medu.

Komentáře k receptu