Rybízový diabetický kompot

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 125 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sacharin
  • 1 kg Rybíz červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 96 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 458.4 mg
  • Vláknina 14333.3 mg
  • Vitamín A 14333.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 68.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybíz propláchneme na sítu, necháme okapat a bobule otrháme. Posypeme sacharinem a necháme odležet 5-6 hodin, aby se ovoce prosladilo.

  • 2

    Poté zalijeme vodou a zvolna zahříváme cca 3-5 minut. Bobule nesmí popraskat.

  • 3

    Kompot rozdělíme do čistých sklenic a uzavřeme.

Komentáře k receptu