Angreštový kompot II.

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 400 g Cukr krystal
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kg Angrešt
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 199 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 198.8 mg
  • Vláknina 8600 mg
  • Vitamín A 8600 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr rozmícháme ve vodě a mírně zahřejeme. Plody angreštu očistíme, odstraníme stopky a omyjeme. Poté nasypeme do cukrového roztoku a zahříváme. Jakmile angrešt začne měnit barvu, přivedeme k varu, povaříme cca 5-10 minut do změknutí.

  • 2

    Ochladíme, rozdělíme do sklenic, zalijeme roztokem a zavíčkujeme. Naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme při teplotě 85°C 20-30 minut. Po vychladnutí uložíme na chladné a temné místo.

Komentáře k receptu