Kompot z čerstvých bezinek

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 750 g Cukr krystal
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 4 ks Hřebíček
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 l Voda pitná
  • 3 kg Bezinky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 520 kcal
  • Sacharidy 134 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 24 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 134 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 861.3 mg
  • Vláknina 46387.2 mg
  • Vitamín A 46387.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 108.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bezinky důkladně omyjeme a odstraníme stopky. Bobule rozdělíme do čistých sklenic.

  • 2

    V kastrolu rozmícháme ve vodě cukr, přidáme skořici a hřebíček. Povaříme a roztok necháme vychladnout. Přilijeme citronovou šťávu, přecedíme a zalijeme bezinky.

  • 3

    Sklenice zavíčkujeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme 30 minut. Necháme vychladnout v hrnci, poté vyjmeme a uchováme na chladnějším a temném místě.

Komentáře k receptu