Kompot z neloupaných broskví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1.5 l Voda pitná
  • 3 kg Broskve
  • 1 kg Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 504 kcal
  • Sacharidy 129 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 129 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 572 mg
  • Vláknina 9000 mg
  • Vitamín A 9000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.8 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Použijeme menší, zralé broskve. Důkladně je omyjeme a necháme okapat. Poté je rozdělíme do sklenic.

  • 2

    Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout. Nálevem zalijeme ovoce, sklenice uzavřeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85°C sterilujeme 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a odložíme na temné místo.

Komentáře k receptu