Kompot z čerstvých mišpulí s rumem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 1 l Voda pitná
  • 2 kg Cukr krystal
  • 3 kg Mišpule
  • 10 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 620 kcal
  • Sacharidy 158 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 158 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 534.8 mg
  • Vláknina 6800 mg
  • Vitamín A 6800 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře zralé mišpule přebereme, očistíme, na sítu propláchneme a necháme okapat. Mezitím rozmícháme cukr ve vodě a svaříme. Do vroucího nálevu přidáme mišpule a uvaříme doměkka. Po vyjmutí je rozdělíme do sklenic.

  • 2

    Roztok ještě znovu krátce povaříme a horkým zalijeme ovoce. Do každé sklenice přidáme 2 lžíce rumu a zavíčkujeme. Zabalené v dece necháme vychladnout a uložíme na suchém a temném místě.

Komentáře k receptu