Kompot z čerstvých pomerančů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 600 g Cukr moučkový
  • 3 kg Pomeranče
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 250 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 362.8 mg
  • Vláknina 9600 mg
  • Vitamín A 9600 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 106.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pomeranče očistíme, oloupeme a rozdělíme na dílky. Naskládáme je do sklenic a průběžně prosypeme cukrem.

  • 2

    Sklenice důkladně uzavřeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu