Kompot z čerstvých rynglí ochucený rumem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1 ks Skořice celá
  • 3 ks Hřebíček
  • 1.75 l Voda pitná
  • 3 kg Ryngle
  • 1.2 kg Cukr krystal
  • 8 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1087 kcal
  • Sacharidy 234 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 429 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 234 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 231.4 mg
  • Vláknina 4350.6 mg
  • Vitamín A 4350.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Použijeme menší, zralé, ale tvrdé ryngle. Důkladně je omyjeme a osušíme.

  • 2

    Mezitím cukr rozmícháme ve vodě, přidáme skořici, hřebíček a povaříme. Do vroucího nálevu vložíme ryngle a dál zahříváme.

  • 3

    Jakmile začnou praskat, vyjmeme je a rozdělíme do čistých sklenic. Roztok ještě chvíli provaříme, vyjmeme koření a nálevem zalijeme ovoce. Do každé sklenice přidáme 2 lžíce rumu a ihned zavíčkujeme. Zabalené v dece necháme vychladnout a poté uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu