Kompotované švestky ochucené skořicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Cukr krystal
  • 1 ks Skořice celá
  • 2.5 dl Voda pitná
  • 1 kg Švestky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 222 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 291.1 mg
  • Vláknina 11746.7 mg
  • Vitamín A 11746.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Použijeme zralé, ale nepřezrálé švestky. Důkladně je omyjeme, otrháme stopky a propícháme. Cukr rozmícháme ve vodě, přidáme skořici, přivedeme k varu, vložíme švestky a povaříme cca 10 minut.

  • 2

    Ovoce i s nálevem rozdělíme do sklenic a uzavřeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 20-30 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu