Kompotované třešně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 600 g Cukr krystal
  • 1.5 l Voda pitná
  • 3 kg Třešně
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 274 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 23 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 366 mg
  • Vláknina 5500 mg
  • Vitamín A 5500 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4194 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Použijeme zralé, ale pevnější třešně. Přebereme je, otrháme stopky, na sítu důkladně omyjeme a necháme okapat. Poté je rozdělíme do sklenic. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a po vychladnutí nálevem zalijeme ovoce.

  • 2

    Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 25 minut. Jakmile vychladnou, vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu