Broskvový kompot

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 400 g Cukr krupice
  • 1 l Voda pitná
  • 2 kg Broskve
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 233 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 380.8 mg
  • Vláknina 6000 mg
  • Vitamín A 6000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.2 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme broskve, nevyzrálé povaříme 3 minuty, rozpůlíme a vypeckujeme a narovnáme do vymytých sklenic.

  • 2

    Zalijeme vychladlým cukerným roztokem z litru převařené vody a cukru.

  • 3

    Uzavřeme a sterilujeme sklenice při 80 stupních 20 minut. Horké vyndáme a postavíme víčkem dolů.

  • 4

    Necháme otočené do vychladnutí.

Komentáře k receptu