Kompotový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Hroznové víno
  • 200 g Kompot ananasový
  • 200 g Kompot mandarinkový
  • 200 g Kompot meruňkový
  • 150 g Ořechy vlašské
  • 200 g Švestky sušené
  • 6 ml Citronová šťáva
  • 3 ks Jablka
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 431 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 633.8 mg
  • Vláknina 14558 mg
  • Vitamín A 14558 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené švestky namočíme do vhodné nádoby s teplou vodou. Následovně je necháme okapat, vypeckujeme a nakrájíme na širší nudličky.

  • 2

    Všechny kompoty, ananasový, meruňkový, mandarinkový a hroznový přelijeme přes sítko. Potom ovoce nakrájíme na stejné kousky a dáme do misky. Přidáme připravené švestky. Čerstvá jablka nakrájíme na stejné kousky jako kompotové ovoce a přidáme je do misky. Nakonec do salátu dáme nahrubo nakrájené ořechy.

  • 3

    Ve vhodné nádobě smícháme dohromady rum, citrónovou šťávu a šťávu z mandarinkového kompotu - 1dl. Vše dobře rozšleháme a zalijeme připravené ovoce v misce. Vše zlehka promícháme, dáme do lednice vychladit.

  • 4

    Vychlazený salát rozdělíme na dezertní talířky a podáváme.

Komentáře k receptu