Dušené hovězí maso sterilované

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kg Hovězí maso zadní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 312 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 437 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 106.4 mg
  • Draslík 69.1 mg
  • Vláknina 371.7 mg
  • Vitamín A 371.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme, důkladně opláchneme, pokrájíme na plátky a mírně naklepeme. Z obou stran osolíme a opepříme. Cibuli nasekáme a necháme zpěnit na rozpáleném sádle. Vložíme maso, po obou stranách opečeme a podlijeme vývarem. Necháme dusit do poloměkka.

  • 2

    Horké ihned rozdělíme do sklenic, zalijeme šťávou z dušení a uzavřeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu.

  • 3

    Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu