Sterilované rybí karbanátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 3000 g Kapr obecný
  • 100 g Strouhanka
  • 3500 ml Voda pitná
  • 300 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 2 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 10 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Feferony
  • 20 ks Pepř černý celý
  • 4 ks Bobkový list
  • 2 ks Hřebíček
  • 10 ks Nové koření
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 l Ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 752 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 178 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 247.1 mg
  • Draslík 1050.1 mg
  • Vláknina 1543.8 mg
  • Vitamín A 1543.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 4.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodu s octem a kořením povaříme asi 10 minut. Lák necháme odstát nejlépe do druhého dne.

  • 2

    Očištěné porce ryb umeleme spolu s rohlíky z předchozího dne. V míse směs promícháme s vejci, prolisovaným česnekem, nasekanou cibulí a s kořením. Podle potřeby přidáme trochu strouhanky.

  • 3

    Ze směsi tvarujeme karbanátky, obalíme je ve strouhance a usmažíme na pánvi na oleji.

  • 4

    Po vychladnutí karbanátky vložíme do čistých sklenic (každou vrstvu můžeme proložit cibulí a celým pepřem).

  • 5

    Zavařujeme při 90 stupních Celsia 20 minut. Sklenice uchováme na chladném místě.

Komentáře k receptu