Sterilizované houby na másle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 400 g Máslo čerstvé
  • 20 g Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 kg Houby čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 373 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 809 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 48 mg
  • Draslík 940.2 mg
  • Vláknina 12042 mg
  • Vitamín A 12042 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 54.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hříbky dobře očistíme a opláchneme tekoucí studenou vodou. Potom je nakrájíme podle vlastní volby. Česnek oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a smícháme s houbami.

  • 2

    Směs dáme do pánve, osolíme, dobře promícháme. Vložíme máslo a za občasného promíchání dusíme až do změknutí hub. Dusíme přibližně 20 minut. Houbovou směsí naplníme malé skleničky, které ihned zavíčkujeme.

  • 3

    V hrnci na sterilizování houby sterilizujeme při 90 stupních Celsia 60 minut. Vychladlé skleničky uskladňujeme na chladném a tmavém místě.

Komentáře k receptu