Kompot z čerstvých jeřabin
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 430 kcal
- Sacharidy 104 g
- Tuky 0 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 104 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout. Použijeme nepřezrálé jeřabiny, očistíme je, otrháme a spaříme vroucí vodou. Poté prolisujeme studenou vodou a zalijeme cukrovým nálevem. Odložíme a necháme proslazovat do druhého dne. 
- 
                                2Jeřabiny vyjmeme, rozdělíme do sklenic, zalijeme cukrovým nálevem, který předtím znovu provaříme. Sklenice uzavřeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí uložíme na temném a studeném místě. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        