Povidla z čerstvých moruší
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 237 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 0 g
- Sodík 11 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 195 mg
- Vláknina 3400 mg
- Vitamín A 3400 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Zralé moruše přebereme, očistíme, omyjeme a prolisujeme. Kaši přemístíme do kastrolu a povaříme. Odstavíme, přisypeme cukr a za občasného promíchání jej necháme rozpustit při pokojové teplotě. 
- 
                                2Poté po částech vaříme do zhoustnutí a ihned rozdělíme do sklenic. Po vychladnutí zavíčkujeme a uložíme na temném a suchém místě. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        