Kompotované švestky s medem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 295 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 1 g
- Sodík 7 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 348.7 mg
- Vláknina 5866.7 mg
- Vitamín A 5866.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Zralé, ale tvrdší švestky důkladně omyjeme, otrháme stopky a nasypeme do mísy. Med rozmícháme ve vodě, povaříme a vroucím nálevem zalijeme ovoce. Odložíme a necháme stát 24 hodin. 
- 
                                2Poté scedíme, roztok znovu povaříme a necháme vychladnout. Švestky rozdělíme do sklenic, zalijeme medovým nálevem a uzavřeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        