Zavařovaný ostružinový sirup

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 3 l Ostružiny
  • 1 kg Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 244 mg
  • Vláknina 15900 mg
  • Vitamín A 15900 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.5 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralé ostružiny přebereme, očistíme a prolisujeme. Kaši necháme stát, dokud se neusadí kal. Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu.

  • 2

    Zvolna zahříváme, postupně přisypeme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Pěnu vytvořenou na povrchu sebereme. Sirup rozdělíme do vyhřátých lahví, převážeme dvojitým celofánem a urovnáme je na mřížku zavařovacího hrnce. Při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu