Celer sterilovaný s octem a cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 30 g Sůl
  • 100 g Cukr krystal
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 4 ks Bobkový list
  • 2.5 dl Ocet kvasný lihový
  • 7.5 dl Voda pitná
  • 0.5 dl Olej rostlinný
  • 1 kg Celer bulvový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 139 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 1558 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 353.8 mg
  • Vláknina 4920.9 mg
  • Vitamín A 4920.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Použijeme bílý a nedřevnatý celer. Odstraníme nať, důkladně omyjeme a oloupeme. Opět opláchneme a ozdobným nožem pokrájíme na plátky. Poté spaříme vroucí vodou ochucenou trochou octa. Scedíme a zchladíme studenou vodou. Rozdělíme do čistých sklenic a mezitím prokládáme cibulí nakrájenou na kolečka.

  • 2

    Na nálev smícháme vodu s octem, přidáme sůl, cukr, celý pepř, bobkový list a povaříme. Necháme vychladnout, přilijeme olej a nálevem zalijeme celer. Důkladně zavíčkujeme a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Od bodu varu sterilujeme po dobu 35 minut. Po dvou dnech sterilizaci zopakujeme.

  • 3

    Sklenice vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme v temné a studené místnosti.

Komentáře k receptu