Sterilovaný salát z čerstvých paprik

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 20 g Sůl
  • 400 g Paprika zelená
  • 400 g Paprika červená
  • 20 g Cukr krystal
  • 1 l Ocet kvasný lihový
  • 5 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 67 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 975 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 193.3 mg
  • Vláknina 3800 mg
  • Vitamín A 3800 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 104.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky očistíme, důkladně omyjeme, odstraníme semínka a pokrájíme na tenké nudličky. Promícháme se lžící soli a necháme několik hodin odležet. Poté papriky vyjmeme ze šťávy, kterou pustily, a rozdělíme je do sklenic.

  • 2

    Mezitím ocet, sůl a cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout. Roztokem zalijeme papriky, sklenice zavíčkujeme a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Sterilujeme po dobu 5 minut od bodu varu. Po vychladnutí uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu