Křepelky s hrozny a estragonem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 632 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 18 g
- Sodík 679 mg
- Bílkoviny 70 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 211 mg
- Draslík 1241.8 mg
- Vláknina 2747 mg
- Vitamín A 2747 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěné křepelky osolíme, do břišní dutiny jim vložíme snítku estragonu. 
- 
                                2V hrnci rozehřejeme přepuštěné máslo, křepelky na něm osmahneme do hněda po všech stranách. Přilijeme bílé víno, půl minuty podusíme, přilijeme vývar a přidáme hrozny bez pecek. Vše zvolna vaříme pod pokličkou 8 minut. 
- 
                                3Křepelky a hrozny vyjmeme, necháme na teplém místě. Šťávu v hrnci vaříme tak dlouho, až zmenší objem na 1/3 a zhoustne, poté ji odstavíme z ohně. 
- 
                                4Křepelky a hrozny podáváme přelité připravenou šťávou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        