Vývar ze zvěřiny s knedlíčky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 243 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 13 g
- Sodík 837 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 94.3 mg
- Draslík 294.9 mg
- Vláknina 1249.6 mg
- Vitamín A 1249.6 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Maso ze zvěřiny pečlivě opláchneme a vykostíme. 
- 
                                2Očištěnou a opláchnutou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a spolu s masem osmahneme na tuku. 
- 
                                3Přidáme kosti, zalijeme vodou, mírně osolíme a uvedeme do varu. Potom přidáme koření a vaříme zvolna, až maso změkne. 
- 
                                4Uvařené maso vyjmeme,nakrájíme na malé kostičky a vývar procedíme hustým cedníkem. 
- 
                                5Před podáváním jej dochutíme solí a převaříme. 
- 
                                6Žampiony očistíme, opláchneme a nakrájíme na tenké plátky. Krátce je podusíme na tuku a přidáme ke knedlíčkům a nakrájenému masu. 
- 
                                7Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky spolu s masem, knedlíčky a žampiony až při podávání. 
- 
                                8Příprava knedlíčků: Opláchnuté maso ze zvěřiny vykostíme, jemně umeleme společně se žemlí navlhčenou mlékem a přidáme prosátou mouku, vejce, žampiony (opláchnuté, rozsekané a podušené na másle s jemně nakrájenou cibulí). Vše mírně osolíme, opepříme a promícháme. 
- 
                                9Ze směsi tvarujeme knedlíčky - 3ks na 1 porci a uvaříme je v části vývaru. Uvařené knedlíčky, nakrájené maso i žampiony zalijeme vývarem a ponecháme zvlášť. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        