Džuveč ze srnčí plece

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 700 g Srnčí plec
  • 200 g Rajčata
  • 150 g Brambory
  • 200 g Rýže dušená
  • 50 g Křen
  • 100 g Houby nakládané
  • 100 g Kečup
  • 60 ml Olej rostlinný
  • 1200 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Nové koření celé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 710 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1456 mg
  • Bílkoviny 78 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 212.8 mg
  • Draslík 2134.8 mg
  • Vláknina 6521.6 mg
  • Vitamín A 6521.6 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.2 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou srnčí plec nakrájíme na kostky.

  • 2

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme dozlatova v kastrolu na oleji, vložíme maso, osolíme, zalijeme vývarem a dusíme doměkka.

  • 3

    Potom přidáme rajčatový protlak, nové koření, oloupaná, na kousky nakrájená rajčata, očištěné, na plátky nakrájené nakládané hříbky a oloupané, na kostky nakrájené brambory. Vše společně dusíme.

  • 4

    Když jsou brambory měkké, přidáme vařenou rýži a promícháme.

  • 5

    Pokrm podáváme posypaný nastrouhaným křenem.

Komentáře k receptu