Srnčí masové placky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 384 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 20 g
- Sodík 567 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 3.6 mg
- Draslík 55.6 mg
- Vláknina 1274.5 mg
- Vitamín A 1274.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Srnčí kýtu omyjeme, osušíme a celou polijeme rozpuštěným máslem (70g) a dáme ji do chladničky odležet na 24 hodin. 
- 
                                2Maso si pokrájíme a rozsekáme na malé kousky a dáme do mísy. 
- 
                                3Přidáme k němu drobně nakrájenou cibuli, česnek, osolíme, opepříme, dobře promícháme rukou. 
- 
                                4Vytvarujeme si ze směsi placky vysoké 1 cm o průměru 5 - 6 cm. 
- 
                                5Na pánvi si rozpustíme máslo s olejem a placky orestujeme z každé strany do zlatohněda. 
- 
                                6Do výpeku po plackách přimícháme papriku, špetku soli a odstavíme. 
- 
                                7Hotové placky klademe na talíř a přelijeme výpekem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        