Zajíc s kaštanovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 165 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kaštany jedlé
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 20 ml Olej stolní
  • 300 ml Víno bílé
  • 500 ml Bujón hovězí
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Játra zaječí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Zaječí maso
  • 1 polévková lžíce Mouka bramborová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1051 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 30546 mg
  • Bílkoviny 85 g
  • Uhlovodany 89 g
  • Cholesterol 307.6 mg
  • Draslík 2260.1 mg
  • Vláknina 79.6 mg
  • Vitamín A 79.6 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zajíce zbavíme hlavy, běhů a kostí a potřeme jej na pekáči solí a kořením. Kaštany přidáme do pekáče k zajíci a pečeme dvacet minut v troubě na 220 stupňů C. Deset minut pokrm po pečení necháme odpočívat.

  • 2

    Kaštany vyloupneme, uvaříme s bujonem doměkka, pár jich dáme stranou a ostatní umeleme, přidáme k nakrájeným játrům, nastrouhanému sýru, vejci, smetaně, skořici, soli a pepři. Náplň dáme na plát masa, to převážeme nití, položíme na pekáč, pokapeme olejem, podlijeme vínem a pečeme přikryté alobalem v troubě na 180 stupňů C asi hodinu a půl doměkka. Pak pokračujeme v pečení dalších dvacet minut bez alobalu.

  • 3

    Maso poté zbavíme nití a necháme deset minut odpočinout. Výpek s moučkou a 50 ml vody necháme projít varem, poté na prohřátí přidáme kaštany.

  • 4

    Zajíce podáváme s kaštanovou omáčkou a zbylými kaštany.

Komentáře k receptu