Zajíc na slanině a česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 80 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Zaječí maso
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 4 špetka Zázvor mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 401 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 425 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 138.9 mg
  • Draslík 581.2 mg
  • Vláknina 1344 mg
  • Vitamín A 1344 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odleželého zajíce odblaníme, omyjeme a protkneme slaninou.

  • 2

    Utřeme si česnek se solí, zajíce tím potřeme a lehce posypeme asi 4 špetkami zázvoru nebo pepřem.

  • 3

    Opečeme jej po všech stranách na másle.

  • 4

    Nakrájíme na plátky cibuli a lehce ji osmahneme vedle masa, pak podlijeme a dáme péct do vyhřáté trouby.

  • 5

    Pečeme pozvolna a během pečení maso občas přeléváme vypečenou šťávou. Dle potřeby dolijeme horkou vodou.

  • 6

    Zajíce podáváme s bramborovým knedlíkem nebo dušenou rýží a s ovocným kompotem z jablek a brusinek.

Komentáře k receptu