Křepelky s dušeným hroznovým vínem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 695 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 29 g
- Sodík 1417 mg
- Bílkoviny 69 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 223.6 mg
- Draslík 1074.6 mg
- Vláknina 3915 mg
- Vitamín A 3915 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Křepelky omyjeme, osušíme, na povrchu i zevnitř osolíme. Do křepelek vložíme 2/3 tymiánu. Polovinou plátku slaniny omotáme stehýnko, zbytek slaniny vložíme do břišní dutiny. 
- 
                                2Na pánvi rozehřejeme olej. Křepelky vložíme do tuku prsíčky dolů, prudce osmažíme, přitom je lehce rozmáčkneme. Potom křepelky obrátíme. Cukr nasypeme na pánev a necháme lehce zkaramelizovat. Přilijeme víno a vše pod pokličkou dusíme 10 minut. Přilijeme polovinu slepičího vývaru, křepelky dusíme dalších 10 minut a vyjmeme je. 
- 
                                3Zbývající vývar přilijeme do pánve. Hroznové víno omyjeme a podusíme ve vývaru. Přidáme křepelky, opepříme a posypeme zbytkem tymiánu. Pod pokličkou necháme 8 minut uležet a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        