Bažant pečený s bylinkami a grapefruitem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Bažant obecný
  • 150 g Slanina vepřová
  • 50 g Cibule
  • 3 g Tymián čerstvý
  • 5 g Šalvěj čerstvá
  • 3 g Estragon
  • 3 g Saturejka
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 80 g Grapefruity
  • 400 g Brambory vařené
  • 15 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 300 ml Víno bílé
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 763 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 2323 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 141 mg
  • Draslík 931.7 mg
  • Vláknina 7976.5 mg
  • Vitamín A 7976.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, bylinky posekáme. Použijeme směs bylinek, ale nesmí chybět tymián, šalvěj, estragon a saturejka. Grapefruit oloupeme a nakrájíme na slabé plátky.

  • 2

    Pekáč vymažeme máslem, vložíme do něj omytého bažanta, dvě lžíce slaniny vložíme do bažanta, ostatní okolo něj do pekáče, posypeme solí, pepřem, přidáme polovinu plátků grapefruitu, podlijeme vínem a dáme péct. Pečeme asi 20 minut, až se víno téměř odpaří a kousky slaniny se smaží v másle, přisypeme cibuli, bylinky, přidáme zbytek grapefruitu, podlijeme vývarem a dopečeme. Bažanta často poléváme vypečeným tukem.

  • 3

    Bažanta naporcujeme a doplníme vařenými bramborami. Celý pokrm přelijeme šťávou s kousky slaniny a grapefruitu.

Komentáře k receptu