Dušená kančí plec
Suroviny
- 2000 g Kančí plec
- 120 g Cibule
- 80 g Mrkev kořen
- 80 g Šalotka
- 60 g Celer - nať
- 4 g Pepř černý celý
- 2 g Jalovec
- 100 g Marmeláda brusinková
- 12 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1000 ml Kančí vývar
- 1000 ml Víno červené
- 100 ml Koňak Armaňak
- 4 ks Hřebíček
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 2 špetka Sůl
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 492 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 31 g
- Sodík 74 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 223.1 mg
- Vláknina 1906 mg
- Vitamín A 1906 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Maso pokrájíme na drobné kousky, smícháme s pokrájenou zeleninou a kořením, podlijeme vínem a koňakem. 
- 
                                2Necháme marinovat 48 hodin v chladu. 
- 
                                3Marinované maso vyjmeme z marinády a necháme 30 minut smažit na rozpáleném oleji, poté přidáme zeleninu z marinády a restujeme 20 minut. 
- 
                                4Zaprášíme moukou, za občasného míchání restujeme 10 minut. 
- 
                                5Marinádu uvedeme k varu, přilijeme jí k zelenině a masu a dusíme 30 minut. 
- 
                                6Přilijeme vývar, přidáme bylinky a zakryté dusíme 2 hodiny. 
- 
                                7Nakonec osolíme, opepříme a přimícháme marmeládu. 
- 
                                8Necháme prohřát a ihned servírujeme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        